CAW Boom Mechelen Lier

U bent hier

Woonbegeleiding

Dreig je je woning te verliezen of kan je de huur niet langer betalen? Wil je informatie over goedkoper wonen of advies bij je woonprobleem? Vind je de stap naar zelfstandig wonen erg groot? Een betaalbare en comfortabele woning is voor iedereen belangrijk.

Hulp krijgen bij het behouden van een woning, bemiddelen bij woonproblemen en ondersteuning krijgen bij de stap naar zelfstandig wonen kan voor jou noodzakelijk zijn om je leven weer op het spoor te krijgen.

Verschillende soorten begeleiding bij woonproblemen

Preventieve Woonbegeleiding+

Preventieve Woonbegeleiding+ probeert samen met huurders te voorkomen dat ze uit hun huis gezet worden.

Huur jij een private of sociale woning en loop je het risico om uit je huis gezet te worden? Dan kan je jezelf aanmelden bij Preventieve Woonbegeleiding+. Je kan ook aangemeld worden door de Sociale Huisvestingsmaatschappij, het Sociaal Verhuurkantoor, het OCMW, de (private) verhuurder of een andere dienst of persoon.

Na aanmelding nemen we contact met jou op voor een verkennend gesprek. Je kan ook zelf contact opnemen met het onthaal.

Begeleid wonen

Bij begeleid wonen werken we samen met jou aan de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te wonen. We bieden begeleid wonen aan voor mannen en vrouwen (met of zonder kinderen) die ondersteuning nodig hebben in hun eigen woonst.
Er is aandacht voor alle problemen waarmee je geconfronteerd wordt: psychisch, relationeel, financieel, materieel en sociaal.

Voor meer informatie, neem contact op met het onthaal.

Opvang

Wanneer zelfstandig of begeleid wonen niet haalbaar is, kan je in het CAW terecht voor opvang. Meer informatie hierover vind je op de pagina 'opvang'.

Nood aan woonbegeleiding?

Neem dan contact op met het onthaal.
Als je je in een crisis bevindt, kan je beroep doen op crisishulp.